De Tour vanuit de zetel – 4 – Peloton solidair met NMBS: sprinterstreinen in staking

In de vierde Touretappe waren wel erg weinig sprintersploegen te zien. Dat had alles te maken met de vakbondsacties bij de NMBS. Uit solidariteit met het spoorpersoneel beslisten heel wat teams om geen sprinterstreintje te laten rijden.

Onder andere André Greipel en Peter Sagan waren niet te spreken over de onaangekondigde staking in het peloton. Zij misten allebei hun trein en kwamen daardoor net te laat voor de overwinning. Fernando Gaviria was ruim op tijd vertrokken tijdens de minimale dienstverlening en arriveerde dan ook als eerste.

Bij de spoorbond OVS zijn ze verheugd met de solidariteitsactie. “Wij zijn er voor alle treinpersoneel. Of dat nu tussen Brussel en Oostende is of tussen La Baule en Sarzeau doet daarbij niets ter zake.”

Ook in de vijfde rit worden overigens geen sprinterstreinen verwacht.

0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.