De Tour vanuit de zetel – 7 – Kijker bergt klassementsambities op na oersaaie rit

De 231 kilometer die het peloton gisteren van Fougères naar Chartres bracht waren geen eenvoudig kijkstuk. Een van de kijkers heeft dan ook zijn klassementsambities opgeborgen.

Jan Derese (53) uit Zedelgem reageert: “Dit jaar had ik echt het plan om alle minuten van de Tour te bekijken om de weddenschap van Wielercafé ‘t Pedaleurke te winnen. Maar gisteren ben ik na een halfuur al in slaap gevallen. Dat heeft mij natuurlijk meteen 150 minuten gekost in het klassement. Ik weet dat je wakker moet zijn in de eerste Tourweek om geen tijd te verliezen tijdens de verraderlijke saaie etappes, maar gisteren lukte het simpelweg niet. De vorm van de dag, weet je wel.”

Jan is dan ook duidelijk in zijn ambities voor de rest van de Tour: “Mijn algemeen klassement is om zeep. Ik ga er gewoon een paar interessante ritten uitpikken in de komende weken om er toch nog iets van te maken. Best in het weekend, want dan ben ik thuis. Wie weet kijk ik wel weer een afwachtende bergrit en een overgangsetappe van 250 kilometer uit zoals vorig jaar. Dat zou ook al een mooie overwinning zijn.”

2 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.