De Tour vanuit de zetel – 12 – Gerard kijkt rit Alpe d’Huez in Hollandse bocht

Gerard Feenstra (53) uit Katwijk is al jaren een grote wielerfan. Logisch dus dat hij net als duizenden andere Nederlanders erg uitkeek naar de Tourrit met aankomst op Alpe d’Huez. Hij haalde z’n caravan van stal om samen met zijn vrouw Gerda (51) de rit te gaan volgen in de Hollandse Bocht…. in Nieuw-Vennep.

“Mijn vrienden vertelden het me zo vaak. De beste plaats om een aankomst op Alpe d’Huez te kijken is in een Hollandse Bocht. Ik begon met wat research en toen bleek dat er best wel wat bochten zijn in Noord-Holland. Het was maar een kwestie van naar de juiste plek te gaan.”, vertelt Gerard.

Opvallend rustig

Het werd dus een bocht in Nieuw-Vennep. “Ik moet zeggen dat ik daar toch wat meer mensen had verwacht. Daarom waren we ook 3 dagen van tevoren aanwezig in de bocht. Maar uiteindelijk bleef het erg rustig. Dat was verder prima hoor.”

Tijdens de rit verliep alles perfect. “Ik had geen enkel probleem met de tv-verbinding in m’n caravan. Dat is al anders geweest. Zoals die keer dat we in de bergen gingen kamperen. Echt vreselijk, ik moest toen een halve week scrabbelen tegen m’n vrouw. En nu moet je weten dat zij al jaren lerares Nederlands is. Ik verloor dus iedere keer.”

Over de etappe zelf was Gerard gedeeltelijk tevreden. “Het was best een leuke rit. Maar wie waren al die oranje malloten toch die constant door het beeld liepen? Vooral aan die zevende haarspeldbocht werd het echt al te gek. Er was zelfs een moment dat ze Steven Kruiswijk niet meer vonden. Dan ben je toch even blij dat je zelf in zo’n Hollandse bocht zit. Volgend jaar kom ik weer naar hier.”

2 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.