De Tour vanuit de zetel – 6 – Ambtenaren Tax-on-web trekken kabel kapot voor vlotte livestream

Een paar miljoen Belgen met chronisch uitstelgedrag schrokken zich gisteren een hoedje toen de elektronische belastingaangifte via Tax-on-web het niet meer deed op de allerlaatste dag. Gelukkig werd de deadline voor de aangifte spontaan verlaat naar zondag.

Vandaag komt de FOD Financiën met een verklaring. Het overbelaste netwerk zou de livestream van de zesde Touretappe van een paar ambtenaren aanzienlijk hebben vertraagd. Zij zagen zich dan ook genoodzaakt om de kabel kapot te trekken om de overwinning van Daniel Martin zeker te kunnen meepikken op kantoor.

Verontschuldigingen voor het ongemak

Het gaat slechts om een handvol medewerkers. Van de 7.000 medewerkers in de Brusselse kantoren zijn er 6.000 op vakantie, 400 in zwangerschapsverlof, 300 in een vaag gedefinieerd thematisch verlof om hun pony te verzorgen.

Nog eens 200 parttime werkers waren donderdag vrij met behoud van loon. 90 medewerkers meldden zich ziek en werden gespot aan het strand in Oostende. Van de overige 10 ambtenaren gingen er 3 in de namiddag naar huis. Bij 5 directieleden was de lunchpauze dan weer uitgelopen tot 18u.

De twee ambtenaren die op dat moment aanwezig waren, wilden dus graag naar de koers kijken. Zij verontschuldigen zich voor het ongemak.

 

42 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.