De Tour vanuit de zetel – 10 – Wat gebeurde er met de springende toerist?

Het beeld van de dag in de tiende rit was ongetwijfeld de toerist op de BMX die over de renners heen sprong op Plateau des Glières. Maar wat is er nu precies gebeurd?

We begeven ons na de etappe naar het nabijgelegen ziekenhuis waar we hebben afgesproken met de man. Zijn eerste dosis morfine is net bijna uitgewerkt, zodat hij ons kermend van de pijn te woord kan staan.

“Na mijn televisiesprong is het goed fout gelopen”, verklaart de man terwijl hij krampachtig naar zijn baxter grijpt. “Ik landde zoals verwacht prima langs de andere kant van de weg. Daarna zette ik mijn fiets even opzij om te pauzeren in het bos. Toen kwam die moeflon aangelopen om me vol in m’n kruis te rammen. Je weet wel, zo’n indrukwekkend schaap met een krulhoorn die ook wel het wilde Europese schaap wordt genoemd en nagenoeg in het hele Alpengebied voorkomt.”, legt de vermoedelijk voor eeuwig kinderloze man uit met veel gevoel voor biologie maar nauwelijks gevoel in het kruis.

Kampeerders die in de komende dagen een wild schaap met een testikel om de hoorn tegenkomen, kunnen contact opnemen met de plaatselijke hulpdiensten. Voor uw vaderland doet u er goed aan om het dier niet zelf te benaderen.

 

2 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.